Cecilia Kyllinge med band hyllar Björn Afzelius "så vill jag bli"

Cecilia Kyllinge har givit ut en CD med låtar skrivna av Björn Afzelius, i ny tappning. Nu turnerar hon och tre musiker med konserten ”så vill jag bli”.

Vem var Björn Afzelius? Vad ville han och varför? Hur träffades han och Mikael Wiehe? Hur föddes Hoola Bandoola Band? Hur var hans relation till kvinnor? Till pressen? Varför var det så viktigt för Björn att stå upp för de svaga? I konserten blandas låtar -såsom Sång till friheten, Atlantis, Ikaros, Så vill jag bli och En kungens Man- med anekdoter och tankar där vi får påminnas om eller veta mer om vem Björn Afzelius var. Och vad han kämpade för.

Medverkande:
Cecilia Kyllinge: Sång,
Bengt Kyllinge: Saxofoner, Piano, Gitarr, Sång
Fia Viktorsson: Sång, Percussion, Gitarr
Anders Larm: Piano, Sång, Gitarr

Ur Pressen:
"Stående ovationer när Björn Afzelius hyllades"
"Konserten avslutades med två extranummer innan publiken gick ut i sommarkvällen, påminda om gemenskap och medmänsklighet." - Dala-

Ord från publiken:
Tack tack tack för en fantastisk konsert i Verket, Avesta!! Alldeles för kort bara ;-) Fast hade nog inte klarat av mer känslor för en kväll haha... Mycket känslor som väcks kärlek, glädje, uppror o sorg... Ett stort leende på läpparna när jag for hem blir tårar som trillar efter läggdax!!! Berörande o alldeles alldeles underbart!!
- Carina (anonymt inlägg i Cecilias gästbok)

Ett smakprov: https://www.youtube.com/watch?v=7Fu0Lu73204

 

Biljetter 20€,  boka här betala vid dörren!

lördag 03.03.2018 - 19:00